Kavlarda kullanılacak şarap stok ünitelerinin de çeşitli özelliklere sahip olması gerekir. Özellikle ahşap şarap raflarının üretiminde kullanılacak ahşap cinsinin, yüksek nem altında çürüme, şekil değiştirme gibi problemler çıkarmaması, üzerindeki şarap şişelerinin ağırlığını güvenle taşıyabilecek sağlamlıkta olması, istenmeyen kokular yaymaması ve kaliteli bir işçiliğe olanak sağlayacak şekilde rahatlıkla işlenebilir olması gerekmektedir. Bu özelliklere sahip ahşap cinslerinin seçimi de uzmanlık gerektirmekte ve tedariki oldukça zor olmaktadır.

Aynı şekilde kav yapımında uygulanan ahşap işçilik teknikleri ile alışılagelmiş mobilya imalat teknikleri arasında da pek çok farklılıklar vardır. Focus Ahşap Şarap Stok Üniteleri’nde, kuruluk düzeyi ve yukarıda anlatılan diğer fiziki özellikleri dikkatle kontrol edilerek seçilmiş, estetik özellikleri yüksek ahşap cinsleri kullanılmaktadır.

Ve bu özel ahşap malzeme, çok özenli bir işçilik ve dünya normlarındaki üretim teknikleri ile değerli şaraplarınızın huzur içinde yıllanmalarını sağlayacak şarap stok ünitelerine dönüşmektedir.

Son olarak, ünitelerimizde görünür çivi ve vida kullanılmadığını, kullanılan tüm aksesuarların paslanmaz özellikler taşıdığını, ünitelerin tasarımında “en küçük alanda en fazla şişe stoklama kapasitesi” hedeflendiğini ve tüm ünitelerin şartlandırılmış havanın şişelerin çevresinde rahatça dolaşabileceği gibi açık iskeletli olarak üretildiğini belirtmek isteriz.

< ÖNCEKİ